Příprava bazénu na zimní období je nezbytná z hlediska možného poškození potrubí a bazénové technologie vlivem mrazu. Zazimování provádíme na profesionální úrovni a zajistíme Vám tak bezstarostný průběh v zimním období. Víme dobře, na kterém ventilu co povolit, abychom z technologií dostali veškerou vodu. Stačí totiž několik zatoulaných deci a mráz napáchá nákladné škody.
Kdy je čas zazimování?
Zazimování se provádí v období září, říjen a listopad kdy teplota vody u bazénu se pohybuje okolo 10 stupňů. A protože voda musí být před zazimováním čistá, pokračujte do té doby s běžnou údržbou bazénu.
Po správném zazimování je možné Váš bazén na jaře velmi rychle uvést do provozu. Při zazimování bazénu klademe důraz zejména na ochranu povrchu bazénu, potrubí a technologie.
Bazén, který je vybaven filtrací a jednoduchým dávkovačem na elektrolýzu - 2 000 Kč
Bazén, který je vybaven filtrací, automatickým dávkovačem, protiproudem a/nebo ohřevem - 2 500 Kč
* Tuto službu (Zazimování bazénu) můžete objednat v pevně stanovém termínu pro Váš region či okres, které jsou otevřené na stránce termíny. Náklady na dopravu v tomto případě činí 299 Kč. U individuálních objednávek této služby v domluvený den a čas učtujeme náklady na dopravu (finanční a časové) ve výši 25 Kč/km (učtuje se pouze jednosměrně) z Říčan u Prahy. Zákazník je vždy předem informován o orientační ceně dopravy u individuálních objednávek v zaslaném potvrzení objednávky.
Většina protiproudů je uložena v šachtách vedle bazénu. V zimním období by mohlo dojít k zámrzu vody v okruhu protiproudého zařízení nebo k zaplavení šachty a tím i zničení motoru čerpadla. Zazimování spočívá ve vypuštění vody z čerpadla protiproudu, uzavření ventilů sání a výtlaku, případně jeho demontáž. Tímto postupem s eminimalizují rizika spojená s poškození drahého zařízení.
Tepelná čerpadla jsou drahá a velmi choulostivá zařízení. V žádném případě by neměly být vystaveny účinkům mrazu. Zazimování tepelného čerpadla tedy zahrnuje vypuštění vody z jeho tělesa, demontáž a uložení do temperovaných prostor.